unghiuri in care se fac pozele ca sa iasa ceva



e destul de complicat, si de fapt e motivul pentru care am scris acest text, pot sa furnizez tot know-how-ul si sa imi ofer cunostiintele si experienta oricui numai ca nici ochii, nici filozofia si nici trairile nu o sa mi le ia niciodata nimeni.

deci, pozele tzin de gustul si de felul in care fiecare vede lumea si subiectele.
eu fac peisaje. Imi place mie tzara asta si vreau sa fac cat mai multe poze cu fumusetile ei.




am gasit o singura data o persoana care sa faca acelasi tip de poze cu mine si am stat cu ea o jumatate de ora si am vorbit despre poze si mi-a aratat multe din lucrarile ei. as putea spune ca pentru o secunda am trait o senzatie stranie m-am simtit ca si cum as fi fost stanjenit de faptul ca stau gol in fatza unei tipe la fel de goale ca si mine.

deci .. cum nu poti sa te caci in gusturile omului, am demonstrat in cateva din comparatiile de perechi ochi-aparat de pe aceasta pagina ca fiecare vede pozele diferit.

este anul 2003, aparate de fotografiat sunt din 1900, color probabil ca de 15-20 ani, fiti sigur ca orice lucru existent de mai mult de atat a fost fotografiat (statistic) macar o data. Nu trebuie sa va inhibe acest lucru ci trebuie cautate porti noi, feluri noi de a vedea peisaje si zone super fotografiate. Bine, de mare ajutor o sa fie si vremea de afara, fie cu norii si umbrele, fie cu modelarea zapezii, fie cu soarele ce dupa ploaie aprinde curcubeul...




si in continuare atentie la unghi.
iarna, pe zapada, pe o vale alba unde nu exista repere foarte multe (linia orizontului, stanci) poze la oameni facute din vale in deal nu sunt reprezentative pentru ca acei oameni par ca stau pe burta in zapada, cele care ies OK sunt cele facute de sus in jos, subiectul urcand spre tine.




pentru cei care nu au imaginatie exista o gramada de forme si formule in care se incadreaza o imagine ca sa fie S.T.A.S.
sunt sigur ca le-ati gasit pe alte pagini asa ca nu intru in amanunte.